Steden Ardennen

De steden in de Ardennen zijn doordrenkt van geschiedenis en charme, en bieden een boeiende mix van culturele schatten, pittoreske architectuur en lokale lekkernijen. Een van de meest geliefde steden is Durbuy, vaak aangeduid als het kleinste stadje ter wereld.

Bezoek ook eens Dinant

Een andere stad die een bezoek waard is, is Dinant, gelegen aan de oevers van de rivier de Maas. Met zijn imposante citadel, kleurrijke huizen en indrukwekkende kathedraal is Dinant een lust voor het oog en een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is een andere parel van een stad, gelegen in een schilderachtige vallei aan de oevers van de rivier de Ourthe. Met zijn middeleeuwse kasteel, charmante straatjes en gezellige cafés is La Roche-en-Ardenne een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Populaire accommodaties

Vakantiepark Vallée les Etoiles

€240.00

Domaine De L'Alu

€184.00

Charme des Chenets

€288.00

Verder landinwaarts

Verder landinwaarts vinden we Stavelot, een stad die bekend staat om zijn prachtige abdij en culturele erfgoed. De abdij van Stavelot herbergt een museum voor moderne kunst, een museum voor oude auto’s en een museum voor folklore, waardoor het een must-see bestemming is voor cultuurliefhebbers.
Spa, beroemd om zijn natuurlijke bronnen en kuuroorden, is een andere stad die niet mag ontbreken op je reisroute door de Ardennen. Hier kun je ontspannen en tot rust komen in een van de vele wellnesscentra, of genieten van een wandeling door de prachtige stadsparken en langs de kronkelende straatjes.

De hoofdstad Namen

Tot slot is Namen, de hoofdstad van de provincie Namen, een stad die bol staat van geschiedenis en cultuur. Met zijn imposante citadel, schilderachtige rivieroevers en levendige markten biedt Namen een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.
Kortom, de steden in de Ardennen zijn ware schatten die wachten om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon wat rust en ontspanning, de Ardense steden hebben voor elk wat wils. Dus pak je wandelschoenen en je camera, en ga op ontdekkingstocht in deze betoverende steden vol verrassingen.

De 10 populairste plaatsen in de Ardennen

De onderstaande plaatsen zijn onder de toeristen erg populair. Mocht u binnenkort een tripje plannen naar de Ardennen dan zijn deze een bezoek meer dan waard.
  1. Durbuy
  2. Dinant
  3. La Roche-en-Ardenne
  4. Spa
  5. Stavelot
  6. Namen
  7. Bouillon
  8. Rochefort
  9. Malmedy
  10. Marche-en-Famenne