Wandelen in de Ardennen

Wandelen in de Ardennen is een betoverende ervaring die je meeneemt door een landschap van majestueuze bossen, glooiende heuvels en schilderachtige valleien. Met een uitgebreid netwerk van wandelpaden is de regio een paradijs voor wandelliefhebbers van alle niveaus, van ontspannen wandelingen tot uitdagende trektochten.

Iconische wandelroutes

Een van de meest iconische wandelroutes in de Ardennen is de GR 16, ook wel bekend als de Transardense Route. Deze langeafstandswandelroute strekt zich uit over meer dan 150 kilometer en voert je langs enkele van de meest adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes van de regio.

Geschikte routes voor alle niveau's

Voor wie op zoek is naar een meer ontspannen wandeling, zijn er talloze kortere routes die geschikt zijn voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Van rustige wandelingen langs kabbelende beekjes en door dichte bossen tot panoramische routes met spectaculaire uitzichten, er is altijd wel een pad dat past bij jouw voorkeuren.

Populaire accommodaties

Quartier Latin

€201.00

Le Cerf Volant

€366.00

Charme des Chenets

€288.00

Bekijk direct de rijke geschiedenis

Naast de natuurlijke schoonheid bieden de wandelpaden in de Ardennen ook de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te ontdekken. Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden, zoals middeleeuwse kastelen, oude abdijen en mysterieuze ruïnes, die een fascinerend inzicht bieden in het verleden van de Ardennen.

Hou jij van een wandeluitdaging?

Voor wie houdt van een uitdaging, zijn er ook routes die meer ervaring en doorzettingsvermogen vereisen, zoals de beklimming van de steile heuvels en bergtoppen van de Ardennen. Maar welke route je ook kiest, één ding is zeker: wandelen in de Ardennen biedt een onvergetelijke ervaring vol natuurlijke schoonheid, avontuur en ontdekking. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak en ga op ontdekkingstocht in dit adembenemende stukje natuur.